8 צעדים כיצד למקסם שווי ציוד מיחשוב ישן בארגון

להלן מספר המלצות חיוניות אשר יסייעו לכל ארגון למקסם ולשפר את ערך ציוד המיחשוב הישן (IT) שברשותו ובכך גם לשפר את עלות הרכישה ואחזקה הכללית של ציוד ה- IT (TCO):

  1. קצרו את מחזור חיי המחשב – ככל שהנכס חדש יותר, כך שוויו בשוק המשני גבוה יותר. בנוסף, עלויות התחזוקה של ציוד IT ישן עולים משמעותית מידי שנה, לאחר תום תקופת האחריות. מקסום השווי הוא לאחר 3-4 שנים, ולאחר שהארגון סיים להפחית את הציוד בספריו.
  2. מומלץ לשמור על ציודי ה IT במצב תקין – כדאי לוודא, כי המשתמשים מטפלים במיחשוב כראוי, גם כאשר המחשב אינו חדש. בנוסף, מומלץ לאחסן את התקני המיחשוב שסיימו את דרכם ומאוחסנים במחסני החברה, באופן שמור וראוי, כדי לשמור על ערכם.
  3. אל תאגרו ציוד ישן אצלכם במחסנים – בסיום השימוש בציוד, העבירו מהר ככל הניתן את הציוד לטיפול ומכירה על מנת להשיג מקסימום שווי. זכרו, ערך הציוד IT נשחק מחודש לחודש.
  4. חשיבות המותג – למותג המחשב או השרת יש השפעה רבה על ערך המכירה החוזרת של המחשב. למותגים כמו Apple ו – Dell לרוב ערך מכירה גבוה יותר בהשוואה למחשבים של חברות אחרות. ההשקעה הראשונית בציוד ממותג תניב תשואות גבוהות יותר בתהליך הre marketing בסוף דרכו של המוצר.
  5. מומלץ למחוק את המידע על גבי הכונן הקשיח, ולא להשמידו – מחשב או שרת הכולל כונן קשיח או SSD, שווה ערך רב יותר בהשוואה לחומרה נטולת התקן אחסון. על כן, אלמלא מדיניות הארגון שלכם דורשת גריסת הכוננים והתקני המידע, העדיפו את השיטות המקצועיות והמאובטחות של השמדת המידע באמצעות מחיקה, הניתן ע"י חברת ITAD, בהתאם לסטנדרט NIST, תוך שקיפות ותיעוד מלא מתחילת התהליך ועד סופו.
  6.  נטרול סיסמאות ופתיחת נעילות שונות המגבילות גישה למידע – מחשבים נעולים מפחיתים מאוד את ערך המחשב בגלל היכולת להשתמש ולמכור רק את החלקים.
  7. שמרו על כל המרכיבים והאביזרים של הציוד – ציודים ואביזרים משלימים כגון כבלי חשמל, ספקי כוח, סוללה, כרטיסי זיכרון.
  8. עדיף להימנע מחריטות שונות בציודים כאמצעי זיהוי שמטרתם למנוע גניבה – תגים אלו שאינם ניתנים לשליפה, מפחיתים את התמורה עבור הנכסים בשוק היד שניה.
 

רגע לפני
שאתם
עוזבים...
אנו בטוחים שנוכל לעזור לכם למצוא את השירות המתאים לכם!
השאירו פרטים ויועץ מטעמינו ישוב אליכם בהקדם
דילוג לתוכן